Pretraga sajta

Poštovani članovi, prijatelji, kolege i koleginice

Dobrodošli u Institut za menadžment ljudskih resursa Srbije.

Svakodnevna dešavanja u oblasti radnih odnosa u organizacijama koje posluju u Srbiji, usled mnogobrojnog nekorektnog ponašanja, rezultirala su pojavom velikog podozrenja i cinizma od strane javnosti prema poslodavcima, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, ali i poslodavca prema zaposlenima usled mnogobrojnih zloupotreba obaveza i odgovornosti prema radu.

Sama industrija u Srbiji je značajno evoluirala od doba kada je to bilo samo upravljanje kadrovima, pa preko upravljanja ljudskim resursima, do ljudskog kapitala, talenta itd. Savremeno poslovanje nesporno vodi ka redefinisanju funkcije upravljanja ljudskim resursima kao strateškog partnerstva sa drugim ključnim akterima u okviru jednog biznisa, ali i to redefinisanje u svom procesu ima ljude i to je ono što pomaže da se uveća profit i smanji rizik ulaganja.

Institut za upravljanje ljudskim resursima je stručno telo Komore menadžera ljudskih resursa Srbije, zalaže se za razvoj odgovarajućih standarda upravljanja i razvoja ljudskih resursa koji odražavaju globalne uslove i interese radne snage. Institut želi i nastojaće da zajedno, jer jedino tako i možemo, svojim radom podignemo svest o značaju kvalitetnog, poštenog, pravednog, etičkog odnosa između poslodavca i zaposlenih.

 

U vašoj i našoj stalnoj potrazi za iskustvenim učenjem i znanjem, promovisanjem, nadamo se da ćete se pridružiti u naporima za stvaranje boljih odnosa i u potpunosti iskoristiti mogućnosti i resurse koji su vam dostupni u Institutu.

 

Želimo vam puno uspeha, sreće i zadovoljstva na vašem i našem putu ostvarivanja.

S poštovanjem
Prof. dr Živko Kulić
Predsednik