Претрага сајта

ДА БИ СТЕ БИЛИ УСПЕШНИ, ИНСТИТУТ ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ ЈЕ ОБЕЗБЕДИО ЗА ВАС 5 ЛИЦЕНЦИ КОЈЕ ДОКАЗУЈУ ДА СТЕ ПРАВИ ЧОВЕК ЗА МЕНАЏМЕНТ ЉУДСКИХ РЕСУРСА

 

Лиценцирани Стручни Сарадник за Људске Ресурсе - Licensed Human Resources Professional Associate

 

Акредитив Лиценцирани Стручни Сарадник за Људске Ресурсе је посебно дизајниран за особе које почињу своју каријеру у менаџменту људских ресурса. Лиценца се фокусира на помагање организацијама и послодавцима да препознају кандидате за посао, који су носиоци лиценце, као стручњаке који разумеју тактичке и оперативне (административно-техничке) задатке који се односе на радне односе и управљање људским ресурсима.

Стицање лиценце подразумева полагање испита који се састоји од 100 питања са вишеструким избором и 25 предтест питања. Време тестирања је до два сата. Лиценца важи четири године, након стицања и може се одржати/продужити презентовањем остварених услова за релиценцирање или поновним полагањем испита.

Да би се испунили захтеви за полагање испита и добијање акредитива Лиценцирани Стручни Сарадник за Људске Ресурсе; ЛССЉР - LHRPA (Licensed Human Resources Professional Associate), морате имати најмање диплому високе школе. Искуство у менаџменту људских ресурса није потребно јер је ово акредитив заснован на знању.

 

Формат и дужина испита

  • Време испита: 2 сата
  • Дужина испита: 100 заданих питања (углавном вишеструки избор) + 25 предтест питања

Шта је покривено?

  • 38% - Оперативне активности из менаџмента људских ресурса
  • 16% - Односи са запосленима
  • 15% - Регрутација и селекција
  • 14% - Компензације за рад и бенефити рада
  • 12% - Развој запослених и задржавање
  • 5% - Здравље и заштита на раду

 

Цена?

Накнада за пријаву испита: 15000 динара
* Када се пријава за испит одобри, неће се вршити повраћај новца без обзира да ли се кандидат повлачи или више не жели да полаже испит.

Када се може полагати испит?
Полагање испита је на располагању два пута у току године: март и октобар.

Трајање и продужење важења лиценце?
Лиценца након стицања/обнављања важи четири године. Да бисте задржали свој акредитив, потребно је или документовано радно време или 60 добијених бодова од Института за менаџмент људских ресурса приликом завршетка одговарајућег стручног усавршавања, или поновно полагање испита.