Претрага сајта

ДА БИ СТЕ БИЛИ УСПЕШНИ, ИНСТИТУТ ЗА ЉУДСКЕ РЕСУРСЕ ЈЕ ОБЕЗБЕДИО ЗА ВАС 5 ЛИЦЕНЦИ КОЈЕ ДОКАЗУЈУ ДА СТЕ ПРАВИ ЧОВЕК ЗА МЕНАЏМЕНТ ЉУДСКИХ РЕСУРСА

 

Лиценцирани Стручњак за Људске Ресурсе – Licensed Expert of Human Resources

 

Лиценца се фокусира на имплементацију програма, тактику и оперативну оријентацију, законе и прописе који се односе на рад, радне односе који директно утичу на праксу управљања људских ресурса. Стручњаци за менаџмент људских ресурса који су носиоци ове лиценце у пракси обично заузимају положај који одговара вишем ауторитету попут шефа или менаџера и одговорни су за тим/одељење људских ресурса а не за организациону целину попут сектора или департмента.

Стицање лиценце захтева пролазну оцену на заснованом тесту (150 питања са вишеструким избором). Тест траје до три сата. Лиценца важи четири године ако је кандидат прошао. За релиценцирање је потребно документовано радно време или добијени бодови од Института за менаџмент људских ресурса приликом завршетка одговарајућег усавршавања, или поновно полагање испита.

Да бисте испунили захтеве за полагање испита и добијање акредитива Лиценцирани Стручњак за Људске Ресурсе, ЛСЉР - LEHR (Licensed Expert of Human Resources), морате да:

  • Имате најмање једну годину искуства у професионалној позицији за људске ресурсе + минимум мастер диплому факултета
  • Имате најмање две године искуства на професионалној позицији у области менаџмента људских ресурса + диплому факултета
  • Имате најмање четири године искуства на професионалној позицији за људске ресурсе + диплому високе школе

 

Формат и дужина испита

  • Време испита: 3 сата
  • Дужина испита: 150 заданих питања (углавном вишеструки избор) + 25 предтест питања

Шта је покривено?

  • 39% - Запослени и правна регулатива
  • 20% - Пословни менаџмент
  • 16% - Планирање талента и придруживање организацији
  • 15% - Систем награђивања
  • 10% - Учење и развој

 

Цена?

Накнада за пријаву испита: 15000 динара
* Када се пријава за испит одобри, неће се вршити повраћај новца без обзира да ли се кандидат повлачи или више не жели да полаже испит.

Када се може полагати испит?
Полагање испита је на располагању два пута у току године: март и октобар.

Трајање и продужење важења лиценце?
Лиценца након стицања/обнављања важи четири године. Да бисте задржали свој акредитив, потребно је или документовано радно време или 60 добијених бодова од Института за менаџмент људских ресурса приликом завршетка одговарајућег стручног усавршавања, или поновно полагање испита.